Naši dodavatelé

 

Nabízíme chlazené potraviny z farem rodinného typu. Pouze na objednávku a osobní předání (dle domluvy) z důvodu nutnosti chlazení :).

 

Farma Loužná - kuřata a kuřecí výrobky

 

Farmářská kuřata jsou kuřata s pozvolnými přírůstky za pomoci zkrmování celé pšenice s prodlouženou dobou výkrmu až na 68 dní věku s průměrnou hmotností od 2,5 až 4,5 kg živé hmotnosti, která jsou v Čechách jak vylíhnuta, tak i vykrmena. Jsou chována ve výkrmových prostorech s přirozenou intenzitou denního světla s malým počtem kusů, což významně přispívá k vytvoření pohodového a bezstresového výkrmového prostředí, s vysokou možností volného pohybu a zachování přirozeného chování hrabavé drůbeže.

Cílem kolektivu pracovníků farmy není nic jiného, než aby kuřátka byla spokojená, zdravá a dobře prospívající v prostředí maximálně eliminujícím stresové faktory běžného výkrmu, což má za přínos výsledné kuře s vyzrálejším a šťavnatějším masem, které má vysokou a stálou hodnotu esenciálních mastných kyselin-omega kyselin a minerálních látek, například draslíku, prvku, nutného pro správnou svalovou činnost, zejména srdeční.

Naše vykrmená kuřata vzhledem k vyššímu výkrmovému stáří a vyšší hmotnosti mají také samozřejmě vyšší obsah tuku, který ovšem vykazuje ve srovnání s tukem jiných zvířat vyšší podíl nenasycených masných kyselin 18—24% oproti 2—4% u vepřového a nižší hladinu cholesterolu. Stravitelnost kuřecího tuku je vyšší než u hovězího a jehněčího loje a je skvělým zdrojem energie.

 

Sirupy Radmily Červinkové - Paní Červinková začala sirupy dělat sama již před 12 lety z bylinek, které pěstovala na zahrádce. Poté zkoušela i další planě rostoucí bylinky a plody přetvářed do podoby sirupů a tím vznikaly další druhy. Nejprve tyto sirupy dávala svým blízkým a známým, kterým sirupy moc chutnaly a také pomáhaly, a tak se výrobě sirupů začala věnovat naplno. 

 

Biopekárna Zemanka s.r.o. - Česká rodinná biopekárna, která vyrábí sladké bio sušenky a slané bio krekry. Všechny produkty pečou podle svých originálních receptur a výhradně z certifikovaných biosurovin. Nepoužívají žádný bílý rafinovaný cukr, umělé ztužené tuky, chemické konzervanty, umělá barviva ani aromata.

 

Ason organic - Základem pečiva ASON ORGANIC je organicky pěstované žito – produkt ekologického zemědělství, které není poškozeno chybným pěstováním, skladováním, chybným mletím a dalším nevhodným zpracováním a škodlivými přísadami. Chrupky ASON jsou vyrobeny pouze ze žita a velmi měkké vody s  přidáním kmínu a mořské soli. Neobsahují žádné umělé ani přírodní, chemické přísady, žádnou anorganickou zátěž, tvrdou vodu, droždí, tuk a především neobsahují pšenici. Při zpracování jsou použity přírodní procesy kvašení a kysání, při kterých vznikají cenné biologicky hodnotné látky, pečivo není poškozeno vysokými teplotami při pečení ani konzervačními a jinými chemickými látkami. Vakuové balení v ochranné atmosféře oxidu uhličitého zajišťuje dlouhou trvanlivost bez ztráty kvality.

 

Bylinář Pavel Váňa - patří mezi naše nejuznávanější znalce léčivých rostlin. Jeho umění a věhlas z něj udělaly pojem, pod nímž jej zná odborná i nejširší veřejnost "bylinář Pavel". Přestože byl rozený Pražák, zakotvil už před lety v Novém Bydžově nedaleko Hradce Králové.
Coby vyučený zahradník to měl k léčivému bejlí poměrně blízko. Už jako malý kluk experimentoval s odvary z jehličí a studoval literaturu na toto téma. V poznávání rostlin mu pomohl zahradník pražské botanické zahrady pan Kobylka, dále pan Dvořák, vedoucí zahrady léčivých rostlin při Lékařské fakultě v Brně. S využitím jejich zkušeností si sestavil svůj vlastní bylinkový program a brzy se dostavily výsledky.
Po revoluci vydal první knížku a následovaly ještě další. Absolvoval studium základů medicíny na brněnské lékařské fakultě a zároveň si doplnil zkoušky na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové.
Ve své nynější praxi, během níž jej navštíví na 5000 lidí ročně, používá 75 základních bylin, ale zná účinky celkem asi 600 léčivek.
V posledních letech se věnoval také oborům v širším kontextu alternativní medicíny. Patří mezi ně především léčivé účinky hub a zcela nově také fytoterapeutická léčba užitkových zvířat, psů a koček.

 

Semix Pluso spol. s.r.o. - Společnost byla založena v roce 1995. Jako dlouholetí výrobci celozrnných cereálií, pekařských směsí pro výrobu špičkového ječného pečiva, máku a celé řady zdravých produktů klade Semix Pluso důraz na zpracovávání zrnin tak, aby v nich byly v maximální míře zachovány všechny živiny a minerální látky. Za tímto účelem disponuje unikátním výrobním zařízením ke zpracování pšenice, ovsa, ječmene, pohanky, jáhel, špaldy a máku. Zvláště celozrnné cereálie s vysokým obsahem vlákniny či zdraví prospěšných betaglukanů by v jídelníčku každého z nás neměly chybět. Jejich předností je obsah všech částí zrna, přičemž základem SKUTEČNĚ CELOZRNNÝCH CEREÁLIÍ ZDRAVÝ ŽIVOT jsou křupavé vločky v kombinacích s medem, ořechy, ovocem nebo čokoládou. Vždy tak, aby výsledný produkt nejenom odpovídal zdravému životnímu stylu, ale zároveň byl i lehce stravitelnou potravinou s potenciálem vysoce lahodné pochutiny.

 

Amaranth Life s.r.o. - Společnost se zabývá výrobou výhradně bezlepkových potravin. V současné době vyrábí extrudované výrobky různých tvarů s různými příchutěmi, s trvanlivostí do 12 měsíců. Hlavními surovinami jsou kukuřice a amarant (laskavec).

Amarant je svými vlastnostmi důležitý jako prevence pro všechny věkové kategorie. Zvláštní význam má pro malé děti (lyzin podporuje tvorbu mozkových buněk) a pro sportovce (minerály, vitamíny, nenasycené mastné kyseliny a kvalitní bílkovina podporují růst svalové hmoty). U starší generace podporuje regeneraci buněk a významně ovlivňuje látkovou výměnu.

Ve srovnání s běžnými cereáliemi (pšenice, oves, ječmen, žito, rýže, kukuřice) je zrno amarantu bohatší na bílkoviny, vlákninu kvalitní oleje, minerály a vitamíny.

AMARANT NEOBSAHUJE LEPEK a je přirozeně bezlepkovou surovinou. Použití výrobků z amarantu je mimořádně vhodné pro pacienty s celiakií, pacienty s potravinovou alergií i pro přikrmování kojenců.

AMARANT MÁ VYSOKÝ OBSAH BÍLKOVIN ve srovnání s běžnými cereáliemi (až 18,5%). Bílkovina amarantu je svojí kvalitou podobná bílkovině živočišné, ale neobsahuje nasycené mastné kyseliny a cholesterol. Cenné je vyvážené složení vzácných esenciálních aminokyselin, především lyzinu a tryptofánu. Proto je vhodné doplnit stravu o amarant u vegetariánů, sportovců a nemocných - tedy tam, kde je nutné vzhledem k nekompletní stravě, nebo velké fyzické zátěži, zajistit dobrou výživu bílkovinami.

AMARANT OBSAHUJE MINERÁLNÍ LÁTKY vápník, hořčík, draslík i železo a vitamíny řady B (B1 a B2), antioxidant E a vitamín C. Zrno amarantu je 3x bohatší na vlákninu než zrno pšenice. Snižuje hladinu cholesterolu, snižuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku, blahodárně působí při prevenci i léčbě zácpy. Vzhledem k tomu, že škrob s malými zrnky velmi dobře váže vodu, je možno použít amarant jako mouku při léčbě průjmovitých a zánětlivých onemocnění střeva.

AMARANT PŘI REDUKČNÍCH A DIABETICKÝCH DIETÁCH - zastoupení cukrů v zrnech amarantu je unikátní, amarant téměř neobsahuje jednoduché cukry. Díky obsahu složených cukrů - škrobu amylopektinu a tím nízkému glykemickému indexu je vhodný při diabetické dietě u pacientů s cukrovkou, nezpůsobuje rychlé vyplavování inzulínu do krve a tím snižuje ukládání tuků v organismu, výhodné též u obézních pacientů na redukčních dietách.

 

Fabio Produkt - rodinný podnik na výrobu rostlinných olejů. Důraz je kladen na kvalitu a šetrné zpracování, tím se odlišují od ostatních olejů. Oleje jsou za studena lisované a pouze fyzikálně bez chemických přísad rafinované. Zachovávají si tím přírodní antioxidanty a vitamíny, vůni po výchozí surovině.


Via Delicia - Manufaktura na zavařování masových lahůdek a plodin všelikých volně i v sadech rostoucích. Vyrábí poctivé zavařeniny a masové delikatesy způsobem, jaký znali již naši předkové za první republiky.  Některé recepty jsou ponechány v původní podobě z 19. století, jiné jsou mírně upraveny. Aby byly výrobky co nejvíce autentické, zavařeniny jsou uskladněny v  tradičních zavařovacích sklech zn. Weck.